5 obiceiuri de succes pentru Social Media Manageri în 2020

5 obiceiuri de succes pentru Social Media Manageri în 2020

Lia Pogolsa
16.01.2020 08:36

Astăzi domeniul Social Media este în continuă dezvoltare și ceea ce era în trend cu ceva timp în urmă, astăzi nu mai merge. Trei miliarde de oameni - aproximativ 40% din populația lumii - folosesc rețelele de socializare, petrec în medie două ore în fiecare zi pe online.

 

Pentru a te concentra și menție pe poziție în 2020 îți recomandăm cîteva obiceiuri eficiete:

1. Concentrează-te pe construirea unei comunități, nu doar audienței

A fi social media manager nu înseamnă doar să atragi atenția și să crești o audiență. Este vorba și despre construirea unei comunități online implicate. Cea mai potrivită acțiune este să stabilești care este audiența ta și să-i oferi valoare.

 

2. Setează un cronometru

Cât timp trebuie să petreci pe social media? Este 100% din jobul tău sau doar 10%? Cea mai bună modalitate de a determina cât timp va dura managementul social media este să clarifici cât timp trebuie să dedici.

Rezultatele tale pe social media sunt exact ca succesele tale în sport - motivația și intenția sunt esențiale. Nu uitați că gestionarea eficientă a social media nu înseamnă doar să postați și să promovați propriile lucruri și apoi să plecați. Munca reală care obține rezultate este cea mai consumatoare de timp - interacționează, construiește conexiuni, explorează subiecte, creează conținut și reglează, analizează, îmbunătățește.

 

3. Fă pauze pentru relaxare 

Este important să iai detoxifieri digitale și vacanțe. Important este  somnul, alimentația sănătoasă și echilibrarea corpului, a minții și a spiritului.

 

4. Spune nu perfecționismului

Conținutul tău nu va fi niciodată perfect, iar lista „To Do” de pe social media nu va fi niciodată completă. Atenția la detalii este minunată, dar perfecționismul poate fi un criminal. 

 

5. Susține-te pe tine

Fiecare job are perioade aglomerate, este important să înțelegi acest lucru și să nu cedezi în fața provocărilor. Organizează corect timpul și sarcinile tale.

 

Fă un pas înapoi și analizează volumul de muncă și obiceiurile, în timp ce te îndreptați în noul an.


Lia Pogolșa

Fondator

Lia Pogolșa - Pasiunea mea este să captez clienți din online pentru proiectul sau afacere ta! Prin cursurile Click ACADEMY vreau să ajung anual la 10.000 de absolvenți și peste 1000 de companii consultate.

Sign In

Register