Ce logo-uri aduc succes companiilor

Lia Pogolșa
16.08.2019 21:13

 

Logoul este un element grafic care poate îmbraca forma unei litere, unui text, unei imagini sau chiar unei combinatii a tuturor acestor elemente. El este folosit pentru a identifica un brand, un produs, o organizatie sau un eveniment.

Este posibil ca un logo să nu fie singura cheie a succesului companiei tale, dar desigur un design atrăgător va atrage publicul.

Pentru a vedea ce logo-uri „funcționează” cu succes în afacerii, a fost realizată o analiză a peste 2.000 de logo-uri corporative din lista celor 5.000 de companii cu cea mai rapidă creștere.

Cercetătorii au căutat în ele caracteristici comune care ar putea creşte succesul companiei.

Au colectat date despre atributele dominante ale fiecărui logo (de exemplu, minimalist sau unghiuri), structură (de exemplu pictogramă sau font), schema de culori și industrie.

Ești curios să știi ce logo-uri ale celor mai promițătoare afaceri au în comun?

 

Top 5 caracteristici ale logo-ului:

  • 94% din logouri erau minimaliste
  • 66% din logo-uri conțineau text și o pictogramă în același timp
  • 64% din logo-uri conținea triunghiuri, pătrate și dreptunghiuri care inspiră un sentiment de stabilitate, echilibru și eficiență
  • 89% din logo-urile au folosit 3 sau mai puține culori, culorile simple reflectă creativitatea și echilibrul
  • 56% din logo-urile au folosit culori albastre sau alte culori închise la culoare 

Deci aveţi o imagine generală asupra logo-urilor care prind bine la public. Nu uitaţi că ele ascund în sine o simbolistică, o istorie şi tematica companiei tale.

Creează logo-ul care te reprezintă!


Lia Pogolșa

Fondator

Lia Pogolșa - Pasiunea mea este să captez clienți din online pentru proiectul sau afacere ta! Prin cursurile Click ACADEMY vreau să ajung anual la 10.000 de absolvenți și peste 1000 de companii consultate.

Sign In

Register