Cele mai căutate și bune cărți de citit despre marketing

Cele mai căutate și bune cărți de citit despre marketing

Lia Pogolșa
21.07.2019 16:15

Marketingul reprezintă pentru mine unul dintre cel mai mare domeniu în care am investit timp și bani. De la cifre, contabilitate și bănci am început a descoperi o altă modalitate de a controla cifrele în companii. 

Se spune că cel mai mare dușman al unei companii, nu este nici piața nici concurența, ci neștiința acelor cifre sau KPI în marketing și nemăsurarea lor.

Am devenit familiar cu acest concept încă din anul I de facultate în Spania. Chiar dacă teoria predată era mai mult plictisitoare, noi făceam multe lecții practice.

Însă marketingul nu e doar teorie. Am început a învăța multe alte cursuri și citi multe alte cărți.

Marketingul reprezintă cifre, planificare, creativitate, simplu pentru cei care vor să înțeleagă și foarte atractiv.

Un citat de-al lui Peter Drucker spune așa: “În esență orice afacere are 2 componente, inovația și marketingul”. Deci, de aici am început toate căutările.

Mai jos am ales o listă cu cele mai căutate și citite cărți despre marketing.

 

 1. Triburi, de Seth Godin
 2. Managementul marketing-ului de Philip Kotler, biblia teoretică, foarte utilă pentru a ține conceptele sub control.
 3. Metode de publicitate testate de John Caples, cea mai bună carte de copywriting scrisă vreodată.
 4. Viața mea în publicitate și Publicitate științifică de Claude Hopkins, un clasic în marketing, Claude Hopkins vindea de rupea în anii 1900 înainte ca marketingul să existe ca și știință și artă.
 5. Buyology de Martin Lindstrom, un studiu interesant de neuromarketing, pe care ar trebui să îl citească orice marketer.
 6. Branduri senzoriale de Martin Lindstrom, o carte despre cum pot brandurile să acceseze simțurile consumatorilor pentru mai multe vânzări și o fidelitate crescută.
 7. Marketing Warfare de Al Ries & Jack Trout, printre primele lecții în marketing strategic, un clasic al marketingului.
 8. The Lean Startup de Eric Ries, lecția cea mai de preț este lecția privind strângerea unei audiențe înainte de a lansa un produs.
 9. Totul despre psihologia persuasiunii de Robert Cialdini, un ghid fascinant despre ce anume ne influențează, de multe ori fără să ne dăm seama.
 10. Poziționare de Ries & Trout, învață cum să câștigi cotă de piață în mintea clientului tău.
 11. Tipping point de Malcolm Gladwell, citește povești de marketing deosebite și ce anume le-a făcut să devină povești demne de menționat prin cărți + efectul de Tipping point care este foarte important pentru o afacere.
 12. Marketingul bazat pe permisiune de Seth Godin, învață cum să transformi străini în prieteni și prieteni în clienți.
 13. Guerilla marketing de Jay Conrad Levinson, învață ce canale de marketing ți se potrivesc cel mai bine și cum să le exploatezi la maximum.
 14. Încântare de Guy Kawasaki, un ghid despre cum să câștigi inimile clienților tăi prin gesturi de bun simț.
 15. Coadă lungă de Chris Anderson, învață despre potențiale piețe, cerere nelimitată și coada lungă.
 16. Diferențiază-te sau mori de Jack Trout și Steve Rivkin, degeaba ai un produs bun dacă este confundat cu cel al concurenței.
 17. Noile reguli de marketing și PR de David Meerman Scott, un ghid care vorbește despre puterea online-ului și a word-of-mouth-ului.
 18. Vaca mov de Seth Godin, un ghid despre afaceri remarcabile.
 19. Gratuit de Chris Anderson, o carte care vorbește despre strategia de preț pe care o folosesc majoritatea start-up-urilor tehnologice.
 20. Call to action: Adaugă în coș de frații Eisenberg, este o carte care vorbește despre conversia magazinelor online. Este foarte utilă celor care au afaceri online.
 21. Brainfluence de Robert Dooley, este o carte care propune 100 de strategii de marketing, vânzări și afaceri, care sunt extrase din studii de neuromarketing.
 22. The Referral Engine de Jon Jantsch este o carte care arată cum îți poți construi o afacere care se bazează pe marketingul referințelor și word-of-mouth.
 23. Ogilvy despre Advertising este o carte în care David Ogilvy dezvăluie multe din secrete din spatele reclamei sale și diverse descoperiri despre cum consumă oamenii în general mesajele de marketing.
 24. Manual de branding personal - Reguli noi pentru o carieră de succes de Dan Schawbel. Această carte e binevenită pentru acei care abia încep să muncească în domeniul marketing sau pentru veteranii care vor să-și actualizeze stilul de joc.
 25. Cărți pdf online. În biblioteca noastră Click Library avem o gamă variată de cărți online. Dacă vrei să le primești și tu, scrie-ne și ți le trimitem.

Lectură plăcută!


Lia Pogolșa

Fondator

Lia Pogolșa - Pasiunea mea este să captez clienți din online pentru proiectul sau afacere ta! Prin cursurile Click ACADEMY vreau să ajung anual la 10.000 de absolvenți și peste 1000 de companii consultate.

Sign In

Register