Povestea mea - De la un vis ambițios la realizarea unei platforme de cursuri online

Povestea mea - De la un vis ambițios la realizarea unei platforme de cursuri online

Lia Pogolșa
09.07.2019 15:36

„Începe să faci tot ceea ce poți face sau visezi că poți face. Curajul conține geniu, putere și magie.” — Johann W. von Goethe

Te salut,

Numele meu este Lia Pogolșa. Foarte rar am spus despre mine și povestea mea, dar astăzi am decis s-o fac în acest articol.

Cum totul începe de la o poveste și dacă ai ajuns până aici te invit s-o citești până la capăt. De unde și cum a apărut ideea de Click Academy, cum a fost drumul de la vis la ceea ce am obținut la moment - un rezultat unde s-a depus multă muncă și efort zi de zi, timp de 7 ani.

 

Cine are puterea de a vinde pe online, controlează jocul. 

 

Dacă mă întorc exact 7 ani în urmă, când fetița avea 5 luni în burtă, fiind cel de-al 2-lea copil, am divorțat și am început o nouă etapă în viața mea. Atunci nu aveam clar încotro voi ajunge, pentru că încă nu aveam clar cum voi naște un copil singură și cum mă voi descurca cu doi, acasă în Moldova, după ce am revenit la 8 ani diferență de trai în Spania.

 

Acolo aveam totul parcă bine organizat, 3 job-uri, unul de dimineață până la 15.00 la bancă, altul după 16.00 la o agenție imobiliară de pe malul mării și în weekend lucram la o pizzerie doar ca să comunic cu turiștii veniți din Barcelona, Madrid, Zaragoza, din toate colțurile Spaniei.

 

Îmi plăcea enorm ceea ce făceam și câștigam foarte bine pe toate 3 fronturi. smiley

 

La decizia soțului, care nu găsea acolo ceva bun de lucru pentru el și pentru că dorea să revină la specialitatea lui juridică aici în Moldova, ne-am întors. Eu fiind în creșterea primului copil, am acceptat. Ori să rămân singură în Spania fără suport și ajutor, ori să trăim împreună la casa nostră, acasă în Moldova, era cumva și o provocare pentru mine, ceea care am susținut creșterea lui profesională și ne-am întors.

 

 

Acasă împreună am rezistat doar 1,5 an și după ce a încercat diferite job-uri, el a cedat să se acomodeze la ritm și eu am cedat să mă acomodez la situația intensă ce am trăit și deja îmi părerea rău că m-am întors acasă. Doream să evoluez, doream să merg la ceva cursuri, doream să ies din casă, avem o sete nebună de comunicare și de educare continuă. Simțeam că degradam complet. 

Succesul nu este final, eșecul nu este fatal: curajul de a continua este ceea ce contează. - Winston Churchill

 

În Spania, am terminat o facultate de științe economice la Universitat Rovira i Virgili ( Catalunya - Tarragona) și o altă facultate online de Admininstrare și Gestionarea Afacerilor la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Acasă am cautat așa posibilitate, dar prin 2010 nu am găsit careva cursuri online în Moldova. Și acesta a fosr primul meu moment AHA: Eu vreau o universitate online în Moldova, ca să ajung cu educarea și instruirea a sutelor și miilor de persoane din orice colț al Moldovei pentru acele specialități care se pot învăța online. În special, m-am gândit la femei, cele care timp de 3-6 ani sunt în îngrijirea copiilor și au necesitatea de a crește și de a se simți mereu cu informațiile acualizate pentru toate schimbările și trend-urile la care suntem supuși.

Visul meu a fost să lansez prima Universitate online de cursuri accesibile pentru profesiile care pot fi învățate online din orice colț al lumii. Iar numele ei să fie Click ACADEMY și să aibă cel puțin 5ooo de studenți anual.

 

Dar să ne întoarcem de acolo unde s-au schimbat multe lucruri și de la divorțul care m-a provocat să gândesc în viitor. Cum ar fi posibil să fie real acest lucru și în Moldova. Ce trebuie eu să fac, cu ce trebuie să încep ca să ajung la așa rezultat.

 

În primul rând, am adus pe lume și o fetița și am retrăit acele emoții de a naște singură fără a avea alături pe tatăl lor. Atunci am înțeles că femeile sunt date să sufere și să se chinuie, dar dacă ești puternică te poți descurca oriunde ai fi și poți deveni independentă. Asta am căutat întotdeauna, să nu depind de nimeni, iar dacă nu am avut ''noroc'' de un bărbat pe măsură, asta e, o să fie altul când voi fi eu pregătită.

 

Imediat după câteva zile ce ne-am întors de la maternitate, m-am apucat să caut soluții cum să fac bani de acasă, cât copii vor crește până la grădiniță. Anterior am învățat și lucrat în Spania: bancă, agenție imobiliară, Allianz asigurări. În Moldova, gravidă sau cu 2 copii mici nimeni nu te lua prin 2012 la lucru.

 

Am început să investesc în alibaba și aliexpress pentru a cumpara furnitură și accesorii pentru bijuterii, ca să le vând pe online prin toată Moldova. Și acum îmi amintesc cum cardul cumnatului din Spania, a fost primul meu investitor care m-a așteptat fără procente, să întorc suma de investiție peste 1 an.

 

De la banker am trecut la “meșteriță” coronițe handmade pentru mirese și comerciant online de furnitură pentru toate meșterițele handmade. Mi-am făcut multe cunoștințe pe la diferite festivaluri sau expoziții unde mergeam. La inceput am investit 100€ apoi 1000€ ca într-un 1,5 an să fac mai multi bani decât făceam ca angajat la bancă în Spania cu 1500€.

 

Sora mea, care a rămas în Spania, mă invita să revin acolo. Eu am decis cu așa ritm și succes financiar, totuși să rămân acasă și pe lângă furnitură, să vând și jucării online, și forme-mujale pentru desert și multe alte nișe pe care le-am testat în doar 2 ani de zile.

 

Dar totusi, eram mulțumită de rezulate finaciare dar eu personal nu creșteam profesional. Doream să învăț ceva nou, să fac ceva nou. Doream o schimbare sprea a-mi atinge visul meu de a lansa o Academie de cursuri online.

 

Mă plictiseam. 

Învaţă ceva nou. Încearcă ceva diferit. Convinge-te singur că tu nu ai limite. ( Brain Tracy)

 

În 2013 am dat pe Facebook de un eveniment cu Lorand Szasz organizat de Evenda și m-am înscris să merg. Mi-am lăsat copii la bunica și am plecat în altă lume. Mi-a plăcut atât de mult ce am văzut și auzit acolo, că am rămas să îl promovez pe Lorand, Urania Cremene, Andy Szekely, Hudi, Bordea Alexandru din România și alți traineri internaționali prin zeci de evenimente timp de 4 ani consecutiv în proiectele în care am fost implicată sau care le-am dezvoltat de la zero: Angry Business, Evenda, iMarketing și SalesZone.

 

Experiența din acești 4 ani și după ce a urmat prin propriul proiect Click ACADEMY a fost una frumoasă. Am ajutat zeci-sute de companii să se lanseze pe online, am instruit sute de participanți care și-au dorit să promoveze produsele lor pe online și am creat sute de pagini de Facebook, Instagram, site-uri și Landing Page-uri pentru mulți din ei.

 

Din 2016 și până în prezent, am lucrat cu diferiți parteneri care m-au ajutat și au susținut această ideie de Academie Online și alții care nu au crezut că ar fi relevant pentru Moldova, ba mai mult am avut momente că am ''pierdut'' sau investit toți banii mei în alte proiecte care astăzi nu-mi aparțin ca să înțeleg că și de la zero, fără buget poți începe viața din nou. A fost și asta o lovitură și o lecție pentru mine, la fel ca și divorțul.

Cea mai mare glorie nu o dobândești atunci când nu ești doborât, ci atunci când te ridici după ce ai căzut. - Confucius

 

Eu totuși nu am renunțat la ideie și la visul meu. Am căutat resurse financiare și am mers la Londra la Mega Evenimentul lui Tony Robbins care mi-a dat acel moment AHA. Am revenit acasă, am renunțat la job-ul meu de manager și am luat o vacanță de 1 lună ca să pun totul pe hârtie. Chiar dacă drumul era mai greu ca să ajungi să faci așa proiect mai complex, am început cu cele 2 cursuri pe care le aveam: Facebook for Business și Instagram for Business. Am repetat asta pentru fiecare grupă adunată ca să lucrez cu ei individual, pe lângă consultațiile individuale și online. După am mai adăugat încă 2 cursuri: Marketing Strategic și Video Content.

 

În toamna lui 2018, l-am cunoscut pe Alexandru Panfili, cel care mi-a propus să depun actele pentru un grant în România și apoi unul în Moldova. Am câștigat pe ambele, dar am ales să folosesc acest grant pentru a-mi lansa proiectul meu de cursuri online. 

 

Astăzi scriu acest articol și am emoții și cu atâta bucurie las aceste gânduri pentru tine aici. E un proiect care va ajuta sute și mii de studenți online să devină community manageri, social media manageri, copywriters, specialiști google adwords, specialiști SEO, specialiși setare reclame, etc.

 

Anterior, am avut propriile resurse financiare, și aș fi putut lansa asta mult mai devreme, însă nu am avut un coach potrivit care să mă ghideze corect pe acest drum. Recunosc, mulți colegi din aceeași nișă au lansat propriile lor proiecte și au rezultate frumoase. Împreună putem influența viitoarea generație de specialiști, de care avem mare nevoie în fiecare companie. 

 

Nimic și nimeni nu poate opri IDEEA timpul căreia a VENIT.

 

Provocarea mea astăzi este să ajut 1000 de companii să capteze clienți din online și să ajut 10.000 de studenți și mămici, care ar putea învăța cum să obțină niște abilități online de acasă și să devină independent financiară, fără să renunțe la creșterea copiilor sau la plecarea peste hotare după liceu/facultate. 

 

Fii schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume. - Gandhi

 

Cu aceste gânduri sincere, te invit să susții pe online acest proiect și să faci share pe profilul tău sau să-l trimiți acelei persoane căreia îi va fi de folos. Poate ai și tu o poveste similară și poate vrei să faci parte dintr-o comunitate care investește în educație și în dezvoltarea proiectelor acasă în Moldova.

 

Vă cuprind pe voi toți fanii mei de pe online.

Lia Pogolșa


Lia Pogolșa

Fondator

Lia Pogolșa - Pasiunea mea este să captez clienți din online pentru proiectul sau afacere ta! Prin cursurile Click ACADEMY vreau să ajung anual la 10.000 de absolvenți și peste 1000 de companii consultate.

Sign In

Register