Top 69 aplicații eficiente pentru tine și afacerea ta

Top 69 aplicații eficiente pentru tine și afacerea ta

Lia Pogolșa
03.11.2019 23:14

În ziua de astăzi tot mai mult timp petrecem pe telefoane, care devin din ce în ce mai performante. Cum facem ca să avem toate proiectele, afacerile și gândurile într-un singur device?

Cred că a devenit tot mai mare provocarea de a găsi acele aplicații și tool-uri care sunt indispensabile pentru viața noastră și afacerea noastră.

Ce s-ar întâmpla dacă pentru câteva secunde s-ar întrerupe comunicarea cu familia pe Viber, Whatsapp sau cu clienții pe Facebook sau Instagram?

La nivel mondial există în prezent 2.7 miliarde de utilizatori de telefoane smart, așa că nu este de mirare că industria aplicațiilor mobile este în plină ascensiune. Utilizarea telefoanelor smart are o creștere constantă și nu pare să își încetinească evoluția în viitorul apropiat. Tot statisticile globale arată că avem 1.35 de miliarde de utilizatori de tablete, un număr impresionant care s-a dublat în ultimii șase ani.

Folosim telefonul mobil aproape peste tot, acasă pe stradă la serviciu, iar studiile arată că 90% din timpul petrecut pe telefon se rezumă la folosirea aplicațiilor mobile. Mai departe vei descoperi cele mai relevante statistici privind descărcarea aplicațiilor mobile la nivel mondial.

 

Apple Store are în prezent 2.2 milioane de aplicații disponibile în timp de Google Play are 2.8 milioane.

 

Statistici generale:

  • Industria de aplicații mobile va genera venituri de 189 de miliarde de dolari până în 2020;
  • Apple Store are în prezent 2.2 milioane de aplicații disponibile în timp de Google Play are 2.8 milioane;
  • 49% dintre utilizatori deschid o aplicație de cel puțin 11 ori pe zi;
  • 21% dintre Millennials deschid aplicațiile de peste 50 de ori pe zi;
  • 57% din conținutul digital este consumat folosind dispozitive mobile;
  • Un deținător de smartphone folosește 30 de aplicații în fiecare lună;

Descărcarea aplicațiilor mobile

În 2018, s-au înregistrat nu mai puțin de 205 miliarde de descărcări de aplicații la nivel global, o creștere cu 15% față de anul 2017. Experții estimează că din 2018 până în 2022 vom asista la o creștere a numărului de descărcări cu 25%.

Aplicații gratuite vs. Aplicații plătite

1.

 

Majoritatea oamenilor descarcă aplicații gratuite. 98% dintre veniturile globale generate de aplicațiile mobile vin din utilizarea celor gratuite. Un procent foarte mic de utilizatori sunt dispuși să plătească pentru o aplicație, însă cert este că aceștia interacționează mult mai bine cu produsele. Dacă ar fi să comparăm sistemele Android și iOS, numărul deținătorilor de echipamente Apple care plătesc pentru achiziționarea de aplicații este mai mare decât în cazul celorlalte dispozitive. E foarte important ca atunci când iei în calcul dezvoltarea unei aplicații pentru care utilizatorii să plătească, să te gândești ce beneficii le oferă aceasta celor care o folosesc. O aplicație plătită nu asigură neapărat venituri generoase. Se pare că cea mai bună strategie pe care o poți folosi pentru a face bani cu aplicația ta este să o pui gratuită în Store, iar apoi utilizatorii să plătească pentru caracteristici suplimentare în interiorul acesteia.

 

App Store sau Google Play?

Există o diferență mare între numărul de descărcări din Google Play și App Store, diferență care este dată și de numărul mare de dispozitive Android în comparație cu iOS. Mai mult, strictețea impusă de Apple, face ca un număr mult mai mic de aplicații să ajungă în Store, lucru care nu se întâmplă în cazul celor de la Google Play.

2.

 

Cele mai populare categorii din App Store în funcție de numărul de descărcări

Cele mai multe aplicații descărcate fac parte din următoarele categorii: Jocuri, Business, Educație, Lifestyle sau Divertisment.

Au existat și cazuri în care dezvoltatori de aplicații au creat produse care deserveau o altă categorie, însă le-au inclus în cele populare doar pentru a avea mai multe descărcări. Acest lucru contravine regulilor App Store, ceea ce va face ca aplicația să fie eliminată. Așa că nu încerca să păcălești sistemul pentru că nu îți va aduce niciun beneficiu pe termen mediu și lung.

3. 

4.

Cele mai populare categorii din Google Play în funcție de numărul de descărcări

În cazul Google, topul arată cam așa: Instrumente, Comunicare, Video playere, Travel, Social Media și Productivitate.

Numărul de descărcări este un indice de luat în calcul atunci când vrei să îți creezi propria aplicație mobilă. Însă la fel de utile sunt și datele privind utilizarea aplicațiilor mobile, despre care vom oferi mai multe detalii în următorul articol.

 

5

6.

Sursa: https://www.statista.com

Sursa: https://mindhack.academy/

 

Tot ce


Lia Pogolșa

Fondator

Lia Pogolșa - Pasiunea mea este să captez clienți din online pentru proiectul sau afacere ta! Prin cursurile Click ACADEMY vreau să ajung anual la 10.000 de absolvenți și peste 1000 de companii consultate.

Sign In

Register